. 2008; 36(3): 187-189

Tip IV çift sol ön inen koroner arter anomalisi: Olgu sunumu

Durmuş Yıldıray Şahin, Abdi Bozkurt
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı, Adana

Çift sol ön inen (LAD) arter çok nadir görülen bir doğuştan koroner arter anomalisidir. Elli bir yaşında kadın hasta kliniğimize atipik göğüs ağrısı ve çarpıntı yakınmalarıyla başvurdu. Elektrokardiyografide inferior ve lateral derivasyonlarda spesifik olmayan ST-segment çökmesi izlendi. Koroner anjiyografide, LAD’nin birinci septal dalı verdikten sonra ön interventriküler sulkusun orta kısmında sonlandığı görüldü. Sağ koroner anjiyografide, sağ koroner arter proksimalinden kaynaklanan ve ön interventriküler sulkusa uzanan ikinci bir LAD arteri izlendi. Bu durum tip IV çift LAD anomalisi ile uyumlu idi.

Anahtar Kelimeler: Koroner anjiyografi, koroner damar anomalisi/komplikasyon.


A case of type IV dual left anterior descending coronary artery anomaly

Durmuş Yıldıray Şahin, Abdi Bozkurt
Çukurova University, School Of Medicine, Department Of Cardiology, Adana

Dual left anterior descending (LAD) artery is a very rare congenital coronary artery anomaly. A 51-year-old woman presented with atypical chest pain and palpitation. Electrocardiography showed nonspecific ST-segment depression in inferior and lateral leads. Coronary angiography showed a rudimentary LAD artery terminating in the midportion of the anterior interventricular sulcus, after giving the first septal branch. In right coronary angiography, there was another LAD artery originating from the proximal right coronary artery and coursing to the anterior interventricular sulcus. This anomaly was consistent with type IV dual LAD.

Keywords: Coronary angiography, coronary vessel anomalies/complications.


Durmuş Yıldıray Şahin, Abdi Bozkurt. A case of type IV dual left anterior descending coronary artery anomaly. . 2008; 36(3): 187-189

Sorumlu Yazar: Abdi Bozkurt, Türkiye


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş
Yazara e-posta gönder

Benzer makaleler
Google Scholar