. 2007; 35(4): 262-262

Yetişkin bir hastada izole sol ventrikül divertikülü

Cihan Duran1, Murat Şener2, Demet Erciyes2, Murat Gülbaran2
1İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi,radyoloji Ana Bilim Dalı, İstanbul
2İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi,kardiyoloji Ana Bilim Dalı, İstanbul

İzole sol ventrikül divertikülü nadir görülen bir kardiyak anomalidir.Musküler ve fibröz olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Klasifikasyonu ile ilgili henüz yerleşmiş bir fikir birliği bulunmamaktadır.Genellikle hastalar asemptomatik olmakla birlikte ventriküler taşikardi, dispne ve angina şikâyetleri olabilmektedirler. Hastaların tanıları anjiyografi, ekokardiyografi, kardiyak manyetik rezonans ve bilgisayarlı tomografi (BT) ile konulabilmektedir.Atipik göğüs ağrısı ile kliniğe başvuran ve koroner arter hastalığı ön tanısıyla çok kesitli BT yapılan bizim olgumuzda değerlendirme sırasında sol ventrikül inferoseptal duvarında izole divertikül tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler: Sol ventrikül divertikülü, bilgisayarlı tomografi


Isolated left ventricular diverticulum in an adult

Cihan Duran1, Murat Şener2, Demet Erciyes2, Murat Gülbaran2
1Department Of Radiology,ıstanbul Science University, Istanbul, Turkey
2Department Of Cardiology, Istanbul Science University, Istanbul, Turkey

Isolated left ventricular diverticulum is a rare cardiac anomaly.It’s classified into two groups as muscular and fibrous. There is still not a consensus about its classification. Usually patients are asymptomatic however some may chest pain, and dispnea symptoms. Ventricular diverticulum may cause ventricular arrhythmias, heart failure, and systemic embolization. These patients are diagnosed by angiography, echocardiography, cardiac magnetic resonance and computerized tomography (CT).Our case has admitted to our center with atypical chest pain, and he was evaluated by multislice CT with suspicion of coronary artery disease. Isolated left ventricular diverticulum located at inferoseptal wall was demonstrated during this evaluation.

Keywords: Left ventricular diverticulum, computerized tomography


Cihan Duran, Murat Şener, Demet Erciyes, Murat Gülbaran. Isolated left ventricular diverticulum in an adult. . 2007; 35(4): 262-262

Sorumlu Yazar: Cihan Duran, Türkiye


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş
Yazara e-posta gönder

Benzer makaleler
Google Scholar