. 2001; 29(9): 577-583

Kalp Pili ile İlişkili Endokarditler ve Tedavi Yaklaşımları

İzzet ERDİNLER1, Ayşegül KARAHAN1, Utku ZOR1, Ertan ÖKMEN1
Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi, İstanbul

Kalp pili ile ilişkili endokardit nadir ancak ciddi bir konıplikasyondur. Kalp pili yerleştirilmesinden sonra ortaya çıkan tekrarlayan ateş, pil cebinde fokal enfeksiyon bulguları ve pulmoner tezyonlar varfığmda bu tanı mutlaka akla gelmelidir. Koagülaz pozitif ve negatif stafilokoklar, enfeksiyonların büyük çoğunluğundan sorumlu mikroorganizmal ardır. Transözofajiyal ekokardiyografi endokaviter e/ektrot üzerindeki vejetasyonları göriintülemede tercih edilen araştırma yöntemidir. Enfeksiyonu ortadan kaldırmak için uygulanabilecek en etkin tedavi yöntemi perkiitan veya cerrahi olarak kalp pili sisteminin tümüyle çıkartılmasıdır.

Anahtar Kelimeler: Kalp pili, endokardit, elektrod çıkartılması


Pacemaker-related Endocarditis and Therapeutic Approaches

İzzet ERDİNLER1, Ayşegül KARAHAN1, Utku ZOR1, Ertan ÖKMEN1

Endocarditis related to pacemaker lead infection is a rare but serious complication. Diagnosis should be suspected in the presence of recurrent fever, local signs of infection in the pacemaker pocket and pulmonary lesions after pacemaker insertion. Coagulase- positive and -negative staphylococci are the responsible microorganisms in the majority of these infections. Transesophageal echocardiography is the method of choice for imaging a vegetation on an endocavitary pacing lead. The most efficient treatment to eradicate the infection is complete removal of the pacemaker system, either percutaneously or surgically.

Keywords: Pacemaker, endocarditis, lead extraction


İzzet ERDİNLER, Ayşegül KARAHAN, Utku ZOR, Ertan ÖKMEN. Pacemaker-related Endocarditis and Therapeutic Approaches. . 2001; 29(9): 577-583


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş


Benzer makaleler
Google Scholar