. 2019; 47(2): 144-147 | DOI: 10.5543/tkda.2018.57373  

Yüzeyel femoral arter stent oklüzyonunun rekanalizasyonu için direkt stent ponksiyonu tekniği

Kurtuluş Karaüzüm, İrem Karaüzüm, Ulaş Bildirici
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı, Kocaeli, Türkiye

Stent restenozu ve oklüzyonu, yüzeyel femoral arter girişimlerinin yaygın ve iyi bilinen komplikasyonlarıdır. Bu durumlarda tedavi seçenekleri tekrar girişim veya cerrahidir. Perkütan antegrad yaklaşım, yüzeyel femoral arter stent restenozu ya da oklüzyonu tedavisinde etkili ve güvenli bir yöntemdir. Antegrad yaklaşım başarısız olduğunda, retrograd transpopliteal yaklaşım alternatif olarak kullanılabilir. Bununla birlikte, akut bacak iskemi kliniği ile başvuran bazı hastalarda distal damar akımı olmayabilir. Bu durum bu hastalarda ekstemite kaybı ile sonuçlanabilmektedir. Burada, başarısız antegrad girişim sonrası direkt stent ponksiyonu tekniğiyle rekanalize edilen yüzeyel femoral arter stent oklüzyonu olgusu sunduk.

Anahtar Kelimeler: recanalization, stent, occlusion


Direct stent puncture technique for recanalization of superficial femoral artery in-stent occlusion

Kurtuluş Karaüzüm, İrem Karaüzüm, Ulaş Bildirici
Department of Cardiology, Kocaeli University Faculty of Medicine, Kocaeli, Turkey

In-stent restenosis and occlusion are common, well-known complications of superficial femoral artery (SFA) interventions. The treatment options in such cases are re-intervention or surgery. A percutaneous antegrade approach is an effective and safe method to perform SFA stent restenosis or occlusion treatment. If an antegrade intervention fails, a retrograde transpopliteal approach may be an alternative. However, in some patients who are admitted with acute leg ischemia there is no distal vessel flow. This condition can result in the need for extremity amputation. Presently described is a case in which a direct stent puncture technique was applied to recanalize the SFA in-stent occlusion after an initially unsuccessful antegrade intervention.

Keywords: rekanalizasyon, stent, oklüzyon


Kurtuluş Karaüzüm, İrem Karaüzüm, Ulaş Bildirici. Direct stent puncture technique for recanalization of superficial femoral artery in-stent occlusion. . 2019; 47(2): 144-147

Sorumlu Yazar: Kurtuluş Karaüzüm, Türkiye


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş
Yazara e-posta gönder

Benzer makaleler
Google Scholar