. 2015; 43(2): 1-6

Prasugrelin ST yükselmeli ve yükselmesiz miyokart enfarktüsünde kullanımı: TRITON TIMI 38 çalışması ve alt grup sonuçları

Adnan Abacı
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı, Ankara

Prasugrel üçüncü kuşak, klopidogrele göre daha güçlü bir P2Y12 reseptör inhibitörüdür. TRITON-TIMI 38 çalışmasında ST yükselmeli (STYME) ve ST yükselmesiz miyokart enfarktüsü (STYzME) hastalarında prasugrel ile klopidogrel karşılaştırılmıştır. Bu yazıda TRITON-TIMI 38 çalışması ve alt grup sonuçları incelenmiş, prasugrelin klopidogrele üstün olduğu, kanamada artışa neden olmadan klinik olayları önlediği hasta grupları belirlenmeye çalışılmıştır. Bu hastalarda prasugrelden, kanamada önemli artışa neden olmadan optimal yarar elde edilebilir.

Anahtar Kelimeler: prasugrel, STYME, STYzME, klopidogrel


The use of prasugrel in STEMI and NSTEMI: TRITON TIMI 38 study and subgroup analyses

Adnan Abacı
Gazi University Faculty of Medicine, Department of Cardiology, Ankara, Turkey

Prasugrel, a third generation P2Y12 receptor inhibitor, is more powerful than clopidogrel. TRITON-TIMI 38 trial compared the effectiveness of prasugrel with clopidogrel in patients with STEMI and NSTEMI. This paper examined the main TRITON-TIMI 38 trial and subgroup analyses of the trial to determine patient subgroups in which prasugrel is superior to clopidogrel in preventing clinical events without an additional increase in bleeding risk. In such patients, one might expect to derive optimal benefit from prasugrel without a significant increase in bleeding.

Keywords: prasugrel, STEMI, NSTEMI, clopidogrel


Adnan Abacı. The use of prasugrel in STEMI and NSTEMI: TRITON TIMI 38 study and subgroup analyses. . 2015; 43(2): 1-6

Sorumlu Yazar: Adnan Abacı, Türkiye


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş
Yazara e-posta gönder

Benzer makaleler
Google Scholar