. 2003; 31(2): 121-123

Becker Musküler Distrofisinde Tam Atrioventrikuler Blok: Olgu Sunumu

Ramazan AKDEMİR1, Cihangir UYAN2, Necat İMİRZALİOĞLU3, Mehmet YAZICI3
1Asistant Professor
2İzzet Baysal University, Medical Faculty, Düzce,Turkey
3Associate Professor, Gülhane Military Medical Academy, Ankara, Turkey

Becker Mııskii/er Distrofi'de; dilare kardiyomiyopati, lıafif-orta derecede mitral yeters izliği, kardiyak ritim ve ileti bozuk luklannı içeren kardiyak rurulwn, has talığ ın seyri s ırasında en önde gelen problemlerdendir( / ,2). Ancak, Becker Muskuler Dis troji' ile ilişkili, ka lıcı kalp pili taktimasını gerektiren atriovelltriküler tam blok oldukça nadir bir kornplikasyondıır. Bu yazıda daha önceden Becker Muskuler Distrofi tanısıyla izlenmekte olan bir hastada saptanan dilale kardiyomiyopaıi ve atrioventriküler tam blok olgusu tartışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Becker Muskuler Distrofi. Kardiyomiyopari. Atrioventriküler Tam Blok


COMPLETE ATRIOVENTRICULAR BLOCK IN BECKER MUSCULAR DYSTROPHY: A CASE REPORT

Ramazan AKDEMİR1, Cihangir UYAN2, Necat İMİRZALİOĞLU3, Mehmet YAZICI3
1
2
3

Cardiac invo/vemellt in Becker Muscular Dystroplıy. inc!tıding dilaıed cardiomyopatlıy, mi/d to moderate degree mitral regurgitaıion, cardiac condııc tion system abnormalities and various arrlıytlıymias, is one of the leading problems during the progression oj tlıe disease ( 1 ,2). But, complete atrioventricular b/ock associated wit!ı Becker Muscular Dystroplıy wlıich necessitates permaneni pacemaker implantation isa ra re condition. We reported a patiellf witlı Becker Muscular Dystroplıy which complicated complete atrioventricular block and dilated cardiomyopathy.

Keywords: Becker Muscular Dystrophy, Cardiomyopathy. Complete Atrioventricular Block.


Ramazan AKDEMİR, Cihangir UYAN, Necat İMİRZALİOĞLU, Mehmet YAZICI. COMPLETE ATRIOVENTRICULAR BLOCK IN BECKER MUSCULAR DYSTROPHY: A CASE REPORT. . 2003; 31(2): 121-123


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş


Benzer makaleler
Google Scholar