. 1996; 24(2): 93-96

ATS Mitral Kapağının St. Jude-Medikal Mitral Kapağı ile Karşılaştırılması

Hakan KARPUZ1, Michel HURNI2, Xavier JEANRENAUD2, Nicole AEBİSCHER2, Hossein SADEGHI1, Lukas KAPPENBERGER2
1Service de Chirurgie Cardio-Vasculaire, Gentre Hospitalier Unversitaire Vaudois, Lausanne, İsviçre
2Division de Cardiologie Gentre Hospitalier Unversitaire Vaudois, Lausanne, İsviçre

ATS iki yaprakçıklı, rotasyon edilebilecek şekilde tasarlanmış düşük profilli ve pyrolite karbondan yapılmış yeni bir kalp kapağı protezidir. Bu yeni kapağın hemodinamik performansı, mitral pozisyonda implantasyonundan bir yıl sonra Doppler-ekokardiyografi ile değerlendirilmiş ve gayet iyi tanınan diğer iki yaprakçıklı St Jude medikal kapağı ile karşılaştırılmıştır. Randomize edilmiş bu prospektif çalışmada incelemeye alınan 20 hastadan 11'inde ATS, 9'unda ise ST Jude medikal kapağı kullanılmıştır. Ekokardiyografik incelemede aşağıdaki parametreler ölçülmüş ve hasaplanmıştır: maksimal ve ortalama basınç gradiyeni, efektif orifis alanı ve performans indeksi. Çalışmamızın verdiği bir yıllık ön sonuçlar, bu yeni ATS kapağının mitral pozisyonda, Doppler-ekokardiyografi ile değerlendirilen hemodinamik fonksiyonunun çok iyi olduğunu ve St Jude medikl kapağı ile benzerlik gösterdiğini ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler: ATS, St Jude medikal, Doppler-ekokardiyografi


Comparison of Mitral Heart Valve Prostheses: ATS Versus St Jude-Medical

Hakan KARPUZ1, Michel HURNI2, Xavier JEANRENAUD2, Nicole AEBİSCHER2, Hossein SADEGHI1, Lukas KAPPENBERGER2
1
2

ATS is a new rotatable, bileaflet pyrolytic carbon valve with a low profile. The haemodynamic performance of this new valve was assessed by Doppler-echocardiography and compared with the well-known bileaflet St Jude-Medical prosthesis, one year after implantation in mitral position. Among 20 patients who received an ATS and the remaining 9 patients a St Jude valve the following parameters were measured and calculated: maximum and mean pressure gradients, effective orifice area and performance index. After one year of follow-up, the preliminary results of this study showed that the haemodynamic parameters by Doppler-echocardiography of this new ATS valve is excellent and similar to the St Jude medical valve in mitral position.



Hakan KARPUZ, Michel HURNI, Xavier JEANRENAUD, Nicole AEBİSCHER, Hossein SADEGHI, Lukas KAPPENBERGER. Comparison of Mitral Heart Valve Prostheses: ATS Versus St Jude-Medical. . 1996; 24(2): 93-96


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş


Benzer makaleler
Google Scholar