. 1997; 25(2): 123-126

Olgu Bildirisi Direksiyonel Aterektomi Sonrasında Uzak Damarda Akut Oklüzyon Gelişimi

Mustafa KAHRAMAN1, Hazım DİNÇER1, Tuğrul OKAY1, Can ÖZER1, Işık ERDOĞAN1, Ayhan YİĞİT1, Yavuz MAŞRABACI1
Bayındır Tıp Merkezi Kardiyoloji Kliniği, Ankara

Koroner arter girişimi esnasında veya sonrasında uzak bir damarda total oklüzyon gelişmesi seyrek rastlanan bir durumdur. Kliniğimizde LAD lezyonuna başarılı direksiyonel aterektomi yapılan bir olgumuzda işlemden altı saat sonra önceden normal olan sirkumfleks arterinde total oklüzyon gelişti. Ülkemiz de ilk defa rastlanan, literatürde çok seyrek olarak bildirilen ve daha sonra başarı ile açılan bu olgumuzu sunuyoruz.



Case Report Acute Occlusion of a Remote Coronary Artery After Directional Atherectomy

Mustafa KAHRAMAN1, Hazım DİNÇER1, Tuğrul OKAY1, Can ÖZER1, Işık ERDOĞAN1, Ayhan YİĞİT1, Yavuz MAŞRABACI1

Acute total occlusion occurrence in a non-instrumented coronary artery during or after coronary intervention is a rare situation. Total occlusion of circumflex obtuse marginal branch, which is previously normal, has occured 6 hours after the intervention in a patient for whom we have performed a succesful directional coronary atherectomy. The occlusion has been opened by PTCA right away. We are presenting this case which is very rare in the Iiterature and the first in our country.



Mustafa KAHRAMAN, Hazım DİNÇER, Tuğrul OKAY, Can ÖZER, Işık ERDOĞAN, Ayhan YİĞİT, Yavuz MAŞRABACI. Case Report Acute Occlusion of a Remote Coronary Artery After Directional Atherectomy. . 1997; 25(2): 123-126


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş


Benzer makaleler
Google Scholar